ANTWERPEN WERELDBESTEMMING

Cultuur, mode, een oude ziel en een creatieve scene. De veelzijdige Scheldestad trekt elk jaar meer dan vier miljoen verblijfstoeristen. En het aantal blijft stijgen.

Iedereen Zot van A!

Antwerpen staat internationaal in de schijnwerpers. De Sinjorenstad haalt lijstjes van topbestemmingen van invloedrijke reisblogs en – gidsen van over de hele wereld.

Vakantie in eigen land

Het aantal toeristen die minstens één nacht in de Scheldestad verblijven, was in tien jaar tijd met 32,4 procent gestegen (cijfers 2019). Nu het toerisme weer op gang trekt en vakantie in eigen land sterk gepromoot wordt, kan de stad haar troeven weer volop uitspelen.

Aantrekkelijke ondernemingsstad

Met een wereldhaven en een eigen luchthaven, vormt de metropool het brandpunt voor belangrijke internationale handelsstromen.

DESIGNHOTEL EILANDJE

Het Eilandje: grote trekpleister, weinig hotels. Hier is zeker groeipotentieel.

Eilandje, populaire trekpleister

De oude havenbuurt ontpopte zich in tien jaar tijd tot de nieuwe place to be, met publiekstrekkers als het MAS, het Red Star Line Museum en het nieuwe Havenhuis. Oude loodsen kregen een tweede leven als creatieve pop-up, coole club, hip koffiehuis of trendy restaurant. De Britse krant The Independent tipte het Eilandje zelfs als een van de tien hipste buurten van Europa.

Weinig concurrentie in de buurt

Het geringe aantal hotels is niet in verhouding tot de grote populariteit van de wijk. Van de 96 hotels in stad Antwerpen, bevinden er zich slechts 5 in de onmiddellijke nabijheid van het Eilandje. Dankzij de centrale ligging ten opzichte van de internationale Antwerpse Haven, is de buurt ook voor een zakelijk cliënteel de ideale uitvalsbasis.

Aantrekkelijke ondernemingsstad

Ook zakengasten vinden steeds meer de weg naar handelsstad Antwerpen. Buitenlandse investeerders kiezen resoluut voor de stad: meer dan een kwart van alle buitenlandse investeringsprojecten in België had de afgelopen jaren Antwerpen als bestemming. De Financial Times plaatste de metropool in 2018 zelfs voor het eerst in de prestigieuze ranking van aantrekkelijke ondernemingssteden.

ANTWERPEN, TOPFAVORIET BIJ REISGIDSEN

  • Vijfde plaats in de lijst met beste steden ter wereld om te bezoeken (Rough Guide, 2017)
  • Enige Belgische stad in het rijtje van tien internationale topsteden (Lonely Planet, 2018)
  • Vijfde beste stad ter wereld voor hippe millennials (Nestpick, 2017)

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.