ANTWERPEN WERELDBESTEMMING

Cultuur, mode, een oude ziel en een creatieve scene. De veelzijdige Scheldestad trekt elk jaar meer dan vier miljoen verblijfstoeristen. En het aantal blijft stijgen.

Iedereen Zot van A!

Antwerpen staat internationaal in de schijnwerpers. De Sinjorenstad haalt lijstjes van topbestemmingen van invloedrijke reisblogs en – gidsen van over de hele wereld.

Steeds meer toeristen

Het aantal toeristen die minstens één nacht in de Scheldestad verblijven, is in tien jaar tijd met 32,4 procent gestegen. En dat cijfer groeit nog elk jaar.

Aantrekkelijke ondernemingsstad

Met een wereldhaven en een eigen luchthaven, vormt de metropool het brandpunt voor belangrijke internationale handelsstromen.

DESIGNHOTEL EILANDJE

Grote trekpleister, weinig hotels. Het groeipotentieel van het Eilandje is enorm.

Eilandje, populaire trekpleister

De oude havenbuurt ontpopte zich in tien jaar tijd tot de nieuwe place to be, met publiekstrekkers als het MAS, het Red Star Line Museum en het nieuwe Havenhuis. Oude loodsen kregen een tweede leven als creatieve pop-up, coole club, hip koffiehuis of trendy restaurant. De Britse krant The Independent tipte het Eilandje zelfs als een van de tien hipste buurten van Europa.

Nood aan hotels

Van de 71 hotels in Antwerpen, bevinden er zich maar 6 in de onmiddellijke nabijheid van het Eilandje. Door de nijpende hotelschaarste en de toenemende vraag naar kwalitatieve en betaalbare hotelkamers in de buurt, koos Prizeotel bewust voor deze locatie. Designhotel Eilandje wordt het eerste Belgische hotel voor de hippe hotelketen die haar succes dankt aan de combinatie van instagramwaardig design, comfortabele luxe en betaalbaarheid.

Investering met groeipotentieel

In 2018 trok Antwerpen ruim 4,6 miljoen toeristen die minstens één overnachting boekten. Daarmee deed de stad het 8 procent beter dan in 2013. In vergelijking met 2007, steeg het aantal toeristen zelfs met 32,4 procent. Bijna een derde meer, dus. Ook het aantal overnachtingen steeg met 25,4 procent in tien jaar tijd. En de stad blijft aan populariteit winnen, in binnen- en buitenland.

Aantrekkelijke ondernemingsstad

Ook zakengasten vinden steeds meer de weg naar handelsstad Antwerpen. Buitenlandse investeerders kiezen resoluut voor de stad: meer dan een kwart van alle buitenlandse investeringsprojecten in België had de afgelopen jaren Antwerpen als bestemming. De Financial Times plaatste de metropool in 2018 zelfs voor het eerst in de prestigieuze ranking van aantrekkelijke ondernemingssteden.

ANTWERPEN, TOPFAVORIET BIJ REISGIDSEN

  • Vijfde plaats in de lijst met beste steden ter wereld om te bezoeken (Rough Guide, 2017)
  • Enige Belgische stad in het rijtje van tien internationale topsteden (Lonely Planet, 2018)
  • Vijfde beste stad ter wereld voor hippe millennials (Nestpick, 2017)

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Vul uw gegevens in en we nemen snel contact met u op voor een persoonlijke afspraak. Dat kan bij ons op kantoor of bij u thuis. Samen overlopen we uw wensen, vragen, plannen en prijzen.

Triple Living is uit lockdown. Met maskers, handgels en een circulatieplan zijn we helemaal klaar om u veilig te ontvangen in onze kantoren.


Bij het verzenden gaat u akkoord met onze privacy voorwaarden.