Hotelsector in Antwerpen trok 4,6 miljoen gasten

ALLEMAAL ZOT VAN A!

Met een nieuwe internationale cruiseterminal in de steigers, de tweede grootste haven van Europa en een enorme toestroom aan toeristen, staat Antwerpen definitief op de kaart als wereldbestemming. De stad haalt dan ook hoge verblijfsscores en een indrukwekkend aantal lijstjes: Nestpick riep Antwerpen uit tot vijfde beste stad ter wereld voor hippe millenials. De bekende Britse reisgidsenuitgever Rough Guide gaf Antwerpen prompt de vijfde plaats in de lijst van beste steden ter wereld om te bezoeken. En Lonely Planet plaatste Antwerpen in 2018 als enige Belgische stad in het rijtje van tien te bezoeken topsteden.

“In 2019 boekten de Antwerpse hotels 10,5% meer overnachtingen dan het jaar voordien.”

Toerisme in Antwerpen piekt als nooit te voren

De Vlaamse metropool maakt een fenomenale toeristische groei mee. In 2018 boekten de Antwerpse hotels 10,5% meer overnachtingen dan het jaar voordien. Liefst 4,6 miljoen bezoekers verbleven minstens één nacht in een Antwerpse hotelkamer.  De maanden juni en september, traditiegetrouw drukke evenementenmaanden, boomden met bezettingsgraden van respectievelijk 84% en 82,2%. Antwerpen blijft duidelijk aan populariteit winnen, zowel in binnen- als in buitenland.

Check in voor zorgeloos rendement

Ook Prizeotel kiest voor Antwerpen. Met Designhotel Eilandje zal de Duitse keten van hippe designhotels van Radisson Hotel Group, zijn beproefde succesformule nu ook voor het eerst in België toepassen. En u kunt er deel van uitmaken. Particuliere investeerders krijgen immers de kans om een hotelkamer aan te kopen, die vervolgens verzekerde en geïndexeerde huurinkomsten opbrengt. Ongeacht de bezettingsgraad. Als volle eigenaar van de hotelkamer geniet u bovendien van fiscale voordelen, waaronder een volledige terugbetaling van de btw.

 

Geïnteresseerd? Laat dan uw contactgegevens na!

Meer weten over het volledige project?