Iedereen wil aanmeren op het Eilandje

Sinds de inhuldiging van het iconische MAS, de opening van het Red Star Line Museum en de ingebruikname van het magistrale nieuwe Havenhuis, gaat het hard voor het Eilandje. De buurt ontpopte zich in minder dan tien jaar tijd van verpauperde havenbuurt tot de place to be.

Hipste buurt van Europa

De oude loodsen en leegstaande pakhuizen op het Eilandje kregen een tweede leven als culturele trekpleister, creatieve pop-up, coole club, hip koffiehuis of trendy restaurant. Water is hier alomtegenwoordig, wat de buurt aan de Schelde en de dokken haar bijzondere aantrekkingskracht en charme geeft. Met het doortrekken van de tramlijn en de komst van de handige Velo-stations, is de wijk makkelijk bereikbaar vanuit de andere stadsdelen. Dankzij de vele troeven is de buurt voor de talrijke toeristen een must-see geworden in Antwerpen. De Britse krant The Independent tipte het Antwerpse Eilandje zelfs als een van de tien hipste buurten van Europa.

Nood aan hotels

Niettegenstaande de toenemende stroom toeristen en de immense populariteit van het Eilandje, hinkt de buurt achterop als het op het aantal hotels aankomt. Van de 96 hotels in de stad Antwerpen, bevinden er zich slechts 5 in de onmiddellijke nabijheid van het Eilandje. Designhotel Eilandje komt niet alleen tegemoet aan de toenemende vraag naar kwalitatieve hotelkamers, maar kan met een topligging in het hart van het Eilandje ook antwoord bieden op de nijpende hotelschaarste in de buurt.

“Het Antwerpse Eilandje heeft dringend nood aan meer hotels.”

 

Daarom is het Eilandje de perfecte locatie om te investeren in de hotelsector.

Geïnteresseerd? Laat dan uw contactgegevens na!

Meer weten over het volledige project?