Brussel, unieke
wereldbestemming.

Als internationale hoofdstad waar het goed toeven is, heeft Brussel een unieke positie op de toeristische wereldkaart veroverd. Dankzij een uitstekend evenwicht tussen zaken- en vrijetijdstoerisme verwelkomt de stad jaarlijks meer dan 4 miljoen toeristen.

Geïnteresseerd?

Vul uw gegevens in en we nemen
snel contact met u op.

Internationale businesshotspot

Door de aanwezigheid van de Europese instellingen, de NAVO en meer dan 2.200 internationale organisaties heerst er een bijzonder intense congres- en vergaderactiviteit.

Meest kosmopolitische
stad van Europa

Met 183 verschillende nationaliteiten is Brussel een waar laboratorium van culturele diversiteit in Europa.

Aantrekkelijke trekpleister

Brussel trekt aan door haar creativiteit en is een centrum van hedendaagse kunst geworden. Het centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Brussels toerisme
in cijfers

Bron: visit.Brussels (2019)

0

MILJOEN

Aantal hotelovernachtingen in 2019

0

EURO

Gemiddelde prijs voor een hotelovernachting in BrusseL

0

%

Gemiddelde bezettingsgraad van hotelkamers in Brussel

0

%

Globale tevredenheid van bezoekers in Brussel

De Havenlaan.
Een beloftevolle buurt.

De Brusselse Havenlaan ondergaat de jongste jaren een ware metamorfose. Nieuwe bruggen en parken, culturele trekpleisters, belevingssites als Tour & Taxis en projecten als The Banks: de oude industriezone is getransformeerd tot een levendige en aantrekkelijke ontmoetingsplaats. In de toekomst wordt de buurt nog meer opgewaardeerd. De voormalige Citroën-site wordt het nieuwe Centre Pompidou, een groot kunstmuseum. Het oude goederenstation van Tour & Taxis – het Gare Maritime – is nu een enorme markt- en evenementenhal.

Groene omgeving
in de stad

Vlak voor The Banks komt binnenkort het Becopark te liggen, een brede groenboulevard van 3,2 hectare. Dat zal zich uitstrekken over een lengte van 750 meter, van Sainctelette tot het Redersplein aan de UP-sitetoren. In totaal zijn er in de nabije omgeving van het hotel maar liefst 4 parken voorzien, waaronder het grote landschapspark op de Tour & Taxis-site. Dat park is ontworpen door landschapsarchitect Bas Smets, die ook de groenaanleg rond The Banks voor zijn rekening neemt.